LÄÄKÄRIASEMA
Itäkeskuksen Poliklinikka
Turunlinnantie 4 B, 4. kerros, 00930 Helsinki
puh. 09-3239240

 

 

 

Ruiskutushoito

Ruiskutushoidolla pyritään häivyttämään esteettisesti häiritseviä pinnallisia verisuonia. Ruiskutetut suonet arpeutuvat kiinni ja vaalenevat. Tulos on usein pysyvä.

Itäkeskuksen Poliklinikalla annetaan ruiskutushoitoa pinnallisiin “luutasuoniin” ja muihin esteettisesti häiritseviin pieniin ja pinnallisiin suoniin. Nämä näkyvät tummanpunaisina tai tummansinisinä suonina alaraajojen iholla.

Toimenpide on nopea ja kivuton; se suoritetaan yhteen jalkaan kerrallaan, ja noin kämmenen kokoinen alue saadaan käsiteltyä yhdellä hoitokerralla. Potilas saa toimenpiteen jälkeen siteen jalkaansa, ja voi käydä töissä, mutta ei urheilla. Sidettä suositellaan pidettäväksi 10 vrk jalkeilla ollessa, maatessa sen voi poistaa. Siteen voi itse poistaa 10 vrk kuluttua. Jälkitarkastuskäyntejä ei tarvita.

Tulokset ovat useimmissa tapauksissa kerralla hyvät, toimenpiteen voi tarvittaessa toistaa kuukauden kuluttua.

Varsinaisia suonikohjuja Suomessa on ruiskutettu lähinnä 1950-60-luvuilla, mutta epätyydyttävien pitkäaikaistulosten takia 1970-luvulla niistä luovuttiin. Ruiskutushoidon jälkeen jopa 6 viikkoa yhtäjaksoisesti pidettävä side on hankala, ja tutkimusten mukaan leikkaushoidolla on paremmat 3-5 vuoden pitkäaikaistulokset.

Itäkeskuksen Poliklinikalla varsinaisiin suonikohjuihin annetaan leikkaushoitoa ( katso suonikohjuleikkaus paikallispuudutuksessa).

 

 

 

 
©2004 Itäkeskuksen poliklinikka

Etusivu
Yhteystiedot