LÄÄKÄRIASEMA
Itäkeskuksen Poliklinikka
Turunlinnantie 4 B, 4. kerros, 00930 Helsinki
puh. 09-3239240

 

 

Silmäluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on täysin kivuton leikkaus; rauhoittavaa lääkettä ja kivun poistavaa puudutusainetta annetaan ennen leikkausta. Nukutusta ei käytetä. Leikkaus kestää 50-60 minuuttia. Sen jälkeen asetetaan kylmä kääre silmien päälle ja potilas saa levätä noin 1,5 tuntia. Kotiin pystyy lähtemään ilman hakijaa yleisillä kulkuneuvoilla tai omalla autolla. Seuraavana päivänä ei ole kipuja mutta mustelmia voi esiintyä, ne ovat yksilöllisiä. Ompeleet poistetaan 3-6 päivän kuluttua ja viikon päästä yleensä tuttavat eivät huomaa, että leikkaus on tehty. Sairauslomaa tulee 10 vrk. Jälkitarkastukseen potilas tulee noin 2 kuukauden kuluttua.

Mihin tämä leikkaus auttaa? Esteettisen hyödyn lisäksi se yleensä auttaa, jos silmäluomet tuntuvat raskailta, on otsasärkyä tai ylimääräistä kyynelvuotoa. Jos silmäluomet painuvat näkökentän päälle haittaavasti maksaa Kela osan takaisin. Jälkitarkastuksen aikoihin ei ulkopuolinen havaitse minkäänlaista leikkausta silmäluomiin tehdyksi.

Leikkaukseen valmistautuessa täytyy huomioida, että alkoholia sisältäviä juomia ei saa nauttia vähintään viikkoon ennen leikkausta. Myöskään särkylääkkeitä ei tule käyttää tänä aikana.

 

 

 

 
©2004 Itäkeskuksen poliklinikka

Etusivu
Yhteystiedot